Reklama
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Wołowina w cieście

Składniki dla 8 osób: 8 plastrów polędwicy wołowej • 2 opakowania ciasta francuskiego • 40 dag jarmużu lub szpinaku • 30 dag grzybów • 2 cebule • 3 łyżki masła klarowanego • ząbek czosnku • jajko • sól • pieprz

Reklama

1. Na łyżce masła podsmaż plastry polędwicy, po 2 minuty z każdej strony. Na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu podsmaż grzyby, przypraw solą i pieprzem. Na drugiej łyżce masła podsmaż jarmuż z przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.

2. Ciasto pokrój na prostokąty. Na każdym układaj szpinak, polędwicę, a na górze grzyby. Przykryj ciastem, tworząc sakiewkę. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz 30 minut.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: po 250 g suszonych gruszek i moreli, 250 g rodzynek,170 g masła, 200 g cukru, 200 g dżemu z pomarańczy, 220 g mielonych migdałów, 1/3 szklanki pestek sezamu, słonecznika i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.