Reklama
  • Środa, 22 lutego 2017 (08:05)

    Wołowina w cieście

Składniki dla 8 osób: 8 plastrów polędwicy wołowej • 2 opakowania ciasta francuskiego • 40 dag jarmużu lub szpinaku • 30 dag grzybów • 2 cebule • 3 łyżki masła klarowanego • ząbek czosnku • jajko • sól • pieprz

Reklama

1. Na łyżce masła podsmaż plastry polędwicy, po 2 minuty z każdej strony. Na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu podsmaż grzyby, przypraw solą i pieprzem. Na drugiej łyżce masła podsmaż jarmuż z przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.

2. Ciasto pokrój na prostokąty. Na każdym układaj szpinak, polędwicę, a na górze grzyby. Przykryj ciastem, tworząc sakiewkę. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz 30 minut.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, ¼ szklanki kakao. Ponadto: 2 jajka (wyszorowane i sparzone), 2/3 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.