Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia 2017 (08:00)

    Śledziowe bombki

Składniki na 6 porcji: ■ 2 płaty matiasów z zalewy octowej ■ jabłko ■ cebula czerwona ■ pół pora (biała część) ■ łyżka kwaśnej śmietany ■ sól ■ pieprz ■ 10 dag łososia wędzonego ■ burak duży gotowany ■ natka pietruszki.

Przygotowanie:

➊ Filety, cebulę, jabłko oraz pora pokrój w kostkę. Pora posyp solą i odstaw, by zmiękł. Przełóż całość do miseczki, dodaj śmietanę i pieprz. Wymieszaj.

Reklama

➋ Plastry łososia potnij w grube paski.

➌ Buraka obierz ze skóry, a następnie obieraj jak jabłko, tworząc długą wstążkę.

➍ Owiń nim sałatkę i dom knij paskiem łososia.

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 190

Magdalena Kaczmarek z Poznania

Super TV

Zobacz również

  • Skład na 16 sztuk: ● 4 paczki zwykłych herbatników po 12 sztuk w każdej, 3 szklanki śmietany kremówki, 7 łyżek cukru, 5 łyżek kakao, czubata łyżka żelatyny, 1/4 kostki masła, opakowanie wiórków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.