Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (14:00)

    Śledzie w jogurcie – przepis Katarzyny Bosackiej („Wiem, co jem”)

Składniki: 1 opakowanie śledzi ze znakiem MSC w oleju (0,5 kg), 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, pół łyżeczki cukru, pół pęczka posiekanego koperku.

Reklama

Śledzie wyjąć z oleju, przepłukać wo dą, pokroić w romby. Jogurt wymieszać z majonezem, zbalansować kwaśny smak cu krem, dodać koper. Zalać śledzie, odstawić na kilka godzin, by smaki się przegryzły.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, ¼ szklanki kakao. Ponadto: 2 jajka (wyszorowane i sparzone), 2/3 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.