Reklama
  • Poniedziałek, 4 stycznia (13:05)

    Śledzie w buraczkach

Składniki na 6 porcji: • 3 ziemniaki • pęczek koperku • 3 kwaśne jabłka • 4 śledzie w zalewie • 2 upieczone buraki • sól • pieprz • cytryna • majonez

Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i dopiero obierz. Pokrój w talarki i ułóż na półmisku.

Reklama

2. Pęczek koperku opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem i posiekaj. Rozłóż na warstwie ziemniaków.

3. Jabłka obierz, po czym zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Polej je sokiem z cytryny (dzięki temu nie ściemnieją). Umieść je na koperku.

4. Śledzie wymoczone w wodzie potnij na drobne kawałki, ułóż na warstwie jabłek i posmaruj majonezem.

5. Buraki pokrój w kostkę i zrób z nich ostatnią warstwę.

Czas: 60 min. 1 porcja = 250 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:śledzie

Zobacz również

  • Składniki na 35 sztuk: 12 dag masła, 10 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, sól, 2 jajka, 30 dag mąki pszennej, 15 dag mielonych orzechów włoskich, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, lukier... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.