Reklama
  • Poniedziałek, 4 stycznia 2016 (13:05)

    Śledzie w buraczkach

Składniki na 6 porcji: • 3 ziemniaki • pęczek koperku • 3 kwaśne jabłka • 4 śledzie w zalewie • 2 upieczone buraki • sól • pieprz • cytryna • majonez

Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i dopiero obierz. Pokrój w talarki i ułóż na półmisku.

Reklama

2. Pęczek koperku opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem i posiekaj. Rozłóż na warstwie ziemniaków.

3. Jabłka obierz, po czym zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Polej je sokiem z cytryny (dzięki temu nie ściemnieją). Umieść je na koperku.

4. Śledzie wymoczone w wodzie potnij na drobne kawałki, ułóż na warstwie jabłek i posmaruj majonezem.

5. Buraki pokrój w kostkę i zrób z nich ostatnią warstwę.

Czas: 60 min. 1 porcja = 250 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:śledzie

Zobacz również

  • Skład na 12 sztuk: ● 190 g cukru pudru ● 270 g mąki ● 2 łyżki przyprawy do piernika ● łyżka kakao ● jajo ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 60 ml oleju ● 180 ml mleka ● 6 łyżeczek dżemu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.