Reklama
  • Wtorek, 22 grudnia 2015 (13:05)

    Sałatka śledziowa

Składniki na 6 porcji: ■ 2 upieczone buraki ■ cebula ■ 3 płaty śledziowe w occie ■ gruszka ■ słoiczek pieczarek marynowanych ■ 5 korniszonów ■ pół puszki groszku ■ natka ■ sól ■ pieprz ■ łyżka octu winnego ■ 2 ugotowane ziemniaki ■ 2 łyżki majonezu ■ 2 łyżki jogurtu greckiego

Przyrządzanie:

➊ Upieczone buraki obierz. Jednego zetrzyj na tarce, z drugiego wytnij różę (jakbyś obierała jabłko ze skóry).

Reklama

➋ Cebulę posiekaj, posyp solą, pieprzem i wymieszaj z burakami oraz octem.

➌ Śledzie pokrój na małe kawałki, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę, korniszony, ziemniaki oraz część pieczarek. Składniki połącz z majonezem, solą i pieprzem.

➍ Na półmisku ułóż na przemian buraki i sałatkę śledziową. Wierzch udekoruj groszkiem, natką pietruszki oraz różą z buraka i pieczarkami.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 340

Jedna porcja: 5 zł

Super TV
Więcej na temat:Lorie | sałatka | sa | cebula

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: pół szklanki soku gruszkowego, 10 dag suszonych moreli, 30 g rodzynek, 1/2 kg mąki, 1 kostka (42 g) drożdży, 1/4 szklanki cukru, szczypta soli, 3/4 szklanki mleka, 3/4... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.