Reklama
  • Środa, 22 lutego 2017 (08:05)

    Pierogi z kurkami

Składniki na 6 osób: Ciasto: 40 dag mąki pszennej • szklanka wrzątku • łyżka masła • szczypta soli Farsz: 30 dag świeżych lub mrożonych kurek • 2 łyżki masła • cebula • szczypta rozmarynu • olej • sól • pieprz

Reklama

1. Grzyby opłucz, przebierz. Pokrój w kostkę. Cebule pokrój, usmaż na maśle. Dodaj grzyby, smaż 15 minut, mieszając. Posyp solą i pieprzem. Mąkę przesiej, zalej wrzątkiem, wymieszaj łyżką. Zalej zimną wodą, dodaj łyżeczkę masła, zagnieć ciasto. Odłóż je na pół godziny przykryte czystą ściereczką w ciepłe miejsce.

2. Rozwałkuj ciasto, wycinaj szklanką krążki. Nakładaj farsz, zaklejaj, gotuj w osolonej wodzie. Potem smaż pierogi na oleju. Przed podaniem posyp rozmarynem.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka, 75 g cukru, 75 g mąki pszennej, 2 łyżki kakao. 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 30 dag wiśni, 4 łyżeczki żelatyny, 200 g gorzkiej czekolady,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.