Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Pierniczki na choinkę

Składniki na 20 porcji: • 1,5 szklanki mąki • 2 łyżki cukru • 3 łyżki wody • 2 łyżeczki sody • jajko • 2 łyżki miodu • 3 łyżeczki przyprawy do piernika • 40 g margaryny • łyżka śmietany

1. Cukier skarmelizuj i dodaj 3 łyżki wody.

Reklama

2. Do drugiego rondelka włóż margarynę, miód i przyprawy. Całość rozpuść.

3. Połącz mąkę z jajkiem, sodą, śmietaną, schłodzo nym karmelem i masą z margaryny. Wyrób.

4. Ciasta podsyp mąką i rozwałkuj. Wytnij foremką kształty. Piecz w 180°C około 10 minut.

Czas: 60 min. 1 porcja = 80 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 14 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, ¾ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, po 2 łyżki przypra- wy do piernika i kakao, 1 łyżeczka proszku do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.