Reklama
  • Środa, 22 lutego 2017 (08:05)

    Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami

Składniki dla 8 osób Mięso: udziec z indyka • 20 dag grzybów • papryka czerwona i zielona • cebula cukrowa • łyżka masła • łyżeczka śmietany • tymianek • sól • pieprz Marynata: pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki • pół łyżeczki przyprawy do drobiu • szczypta pieprzu ziołowego • 2 łyżki oleju • czosnek • sól

Reklama

1. Mięso umyj, osusz. Przyprawy na marynatę wymieszaj ze sobą, natrzyj nimi dobrze mięso, odłóż do lodówki najlepiej na całą noc. Udziec zwiń w rulon, zwiąż mocno sznurkiem przeznaczonym do mięsa. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i odrobiną oliwy, włóż mięso, pokrojone papryki, przykryj i piecz 40 minut w temperaturze 180°C.

2. Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, grzyby, przypraw. Dodaj je do mięsa i całość piecz jeszcze 15 minut pod przykryciem i potem 10 minut bez przykrycia.

Czas: około 2 godzin.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 2,5 szklanki mąki ● 2 jaja ● po szklance mleka i cukru ● 1/2 szklanki oleju ● 2 łyżki kakao ● 1,5 łyżeczki sody ● przyprawa do piernika ● 3 łyżki powideł ● 150 ml śmietanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.