Reklama
  • Czwartek, 22 stycznia 2015 (13:00)

    Pieczeń wędzona z czosnkiem

Składniki: 80 dag wędzonego udźca, 6 ząbków czosnku, gałązka bazylii, sól.

Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Obierz czosnek. Opłucz bazylię, poobrywaj listki i drobno pokrój. Dwa ząbki czosnku utrzyj z małą ilością soli i posiekaną bazylią, a następnie dodaj łyżkę oleju i wymieszaj.

Gotową mieszanką czosnku i bazylii posmaruj wierzch wędzonego mięsa. Resztę czosnku pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym mięsie.

Reklama

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 190°C.

Mięso możesz podać z sałatką z zielonej fasolki i piure ziemniaczanym.

Na żywo
Więcej na temat:mi | pieczeń | Goto | z | czosnek | piekło | pieczenie

Zobacz również

  • SKŁADNIKI na 10 porcji 50 dag mąki pszennej • 5 dag świeżych drożdży • 1/4 szklanki mleka • 15 dag cukru • 5 jajek • 20 dag miękkiego masła • 15 dag rodzynek • 10 dag kandyzowanej skórki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.