Reklama
  • Czwartek, 22 stycznia 2015 (13:00)

    Pieczeń wędzona z czosnkiem

Składniki: 80 dag wędzonego udźca, 6 ząbków czosnku, gałązka bazylii, sól.

Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Obierz czosnek. Opłucz bazylię, poobrywaj listki i drobno pokrój. Dwa ząbki czosnku utrzyj z małą ilością soli i posiekaną bazylią, a następnie dodaj łyżkę oleju i wymieszaj.

Gotową mieszanką czosnku i bazylii posmaruj wierzch wędzonego mięsa. Resztę czosnku pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym mięsie.

Reklama

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 190°C.

Mięso możesz podać z sałatką z zielonej fasolki i piure ziemniaczanym.

Na żywo
Więcej na temat:pieczeń | Goto | czosnek | piekło | pieczenie

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, ¼ szklanki kakao. Ponadto: 2 jajka (wyszorowane i sparzone), 2/3 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.