Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Lizaki renifery

Składniki na 8 porcji: • 70 dag mlecznej czekolady  • opakowanie słonych precelków • drażetki czekoladowe w kolorze białym, czerwonym i brązowym • patyczki do lizaków lub lodów

Czas: 60 min. 1 porcja = 120 kcal.

1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody, wymieszaj).

Reklama

2. Wlej gorącą masę do foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na grubszą folię aluminiową, tworząc odpowiedni kształt.

3. Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 430 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 200 ml letniego mleka, 75 g roztopionego masła, 50 g cukru, 1 jajko. Ponadto: po 100 g moreli, orzechów włoskich i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.