Reklama
  • Czwartek, 16 lutego 2017 (08:00)

    Lizaki renifery

Składniki na 8 porcji: • 70 dag mlecznej czekolady  • opakowanie słonych precelków • drażetki czekoladowe w kolorze białym, czerwonym i brązowym • patyczki do lizaków lub lodów

Czas: 60 min. 1 porcja = 120 kcal.

1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody, wymieszaj).

Reklama

2. Wlej gorącą masę do foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na grubszą folię aluminiową, tworząc odpowiedni kształt.

3. Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka, 75 g cukru, 75 g mąki pszennej, 2 łyżki kakao. 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 30 dag wiśni, 4 łyżeczki żelatyny, 200 g gorzkiej czekolady,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.