Reklama
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki dla 6 osób: 30 dag suszonych grzybów • 20 dag makaronu łazanki • 1 kg kiszonej kapusty • 2 cebule • marchew • olej • 3 listki laurowe • 4 ziarenka ziela angielskiego • świeże oregano • szczypta kminku • sól • pieprz

Reklama

1. Makaron ugotuj lub przygotuj samodzielnie. Grzyby mocz w wodzie przez noc, gotuj 20 minut, pokrój w kostkę. Kapustę przepłucz. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kapustę i startą na tarce marchew, grzyby. Przypraw, duś 1, 5 godz.

2. W obręcz włóż makaron i przekładaj naprzemiennie kapustą i makaronem, dekoruj liśćmi oregano. Podawaj gorące.

Czas: około 2 godzin.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, ¼ szklanki kakao. Ponadto: 2 jajka (wyszorowane i sparzone), 2/3 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.