Reklama
  • Poniedziałek, 23 grudnia 2013 (10:00)

    Gołąbki z grochem i kaszą

Składniki: główka włoskiej kapusty, 25 dag kaszy jęczmiennej, olej, pół kg łuskanego grochu, cebula, sól, pieprz, majeranek, przyprawa warzywna, maggi.

Kaszę i groch ugotuj do miękkości w osobnych garnkach. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Połącz z grochem i kaszą, przypraw. Kapustę włoską sparz wrzątkiem, kolejno zdejmij liście.

Reklama

Na każdym ułóż farsz, ciasno zwiń. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym (każdą warstwę skrop olejem i maggi, posyp przyprawą warzywną). Zapiekaj ok. 10 minut w temp. 200°C.

Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | gołąbki | groch

Zobacz również

  • Składniki na 14 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, ¾ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, po 2 łyżki przypra- wy do piernika i kakao, 1 łyżeczka proszku do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.