Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Czerwona kapusta duszona z gruszką

• 2 łyżki oliwy z oliwek • 2 cebule, pokrojone na talarki • 2 duże posiekane ząbki czosnku • 30 jagód jałowca, posiekanych • 1 poszatkowana czerwona kapusta (ok. 1 kg) • 2 łyżki mielonego cynamonu • 4 łyżki czerwonego octu winnego • 3 łyżki brązowego cukru • 600 ml bulionu warzywnego • 2 twarde gruszki, obrane i pokrojone na ósemki

Oliwę rozgrzej na patelni. Dodaj cebule i podsmażaj przez kilka minut. Dodaj czosnek i jagody jałowca i podsmażaj przez 1 minutę. Wrzuć czerwoną kapustę, mieszaj, poczekaj aż zmięknie i dodaj resztę składników (cynamon, cukier, ocet i bulion). Dobrze wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu ok. 35 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj gruszki i duś całość jeszcze 10–15 minut.

Reklama

• 50 minut • dla 4 osób • cena 9 zł

Show

Zobacz również

  • Składniki na 14 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, ¾ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, po 2 łyżki przypra- wy do piernika i kakao, 1 łyżeczka proszku do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.