Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia 2017 (08:00)

    Cytrynowe rolmopsy

Składniki na 6 porcji: ■ 6 śledzi z zalewy octowej ■ skórka otarta z cytryny ■ łyżka kaparów ■ oliwa z oliwek ■ 2 jajka ugotowane na twardo ■ majonez ■ natka pietruszki ■ kilka oliwek ■ papryczka chili ■ cytryna.

Przygotowanie:

➊ Śledzie skrop oliwą i posyp skórką z cytryny.

➋ Ułóż na rybie po kilka kaparów, zroluj i zepnij wykałaczką.

Reklama

➌ W salaterkach umieść po 1/4 jajka, łyżeczkę majonezu i rolmopsa. Udekoruj kaparami, oliwką, kawałkami papryczki, cytryny i natką pietruszki.

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwy ➜ Kalorie: 170

Renata Pyzik z Tarnogóry

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 430 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 200 ml letniego mleka, 75 g roztopionego masła, 50 g cukru, 1 jajko. Ponadto: po 100 g moreli, orzechów włoskich i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.