Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Cielęcina w winie

Składniki: 1,2 kg cielęciny na pieczeń bez kości, olej, pół szklanki białego wytrawnego wina, sok z pół cytryny, 20 dag winogron , sól, pieprz, łyżka mąki ziemniaczanej.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Cielęcinę umyj, osusz, przypraw. Obsmaż na oleju. Mięso ułóż w formie, wstaw do pie karnika rozgrzanego do 180°C. Sok z cytryny wymieszaj z winem, polej mięso. Piecz godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia dodaj winogrona. Pieczeń i winogrona wyjmij.

Reklama

Sos zlej do rondelka, zagęść mąką ziemniaczaną, zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:cielęcina | przepis | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, ¼ szklanki kakao. Ponadto: 2 jajka (wyszorowane i sparzone), 2/3 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.