Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Cielęcina w winie

Składniki: 1,2 kg cielęciny na pieczeń bez kości, olej, pół szklanki białego wytrawnego wina, sok z pół cytryny, 20 dag winogron , sól, pieprz, łyżka mąki ziemniaczanej.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Cielęcinę umyj, osusz, przypraw. Obsmaż na oleju. Mięso ułóż w formie, wstaw do pie karnika rozgrzanego do 180°C. Sok z cytryny wymieszaj z winem, polej mięso. Piecz godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia dodaj winogrona. Pieczeń i winogrona wyjmij.

Reklama

Sos zlej do rondelka, zagęść mąką ziemniaczaną, zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:cielęcina | przepis | sos | S.O.S. | FA | mi

Zobacz również

  • SKŁADNIKI na 10 porcji 50 dag mąki pszennej • 5 dag świeżych drożdży • 1/4 szklanki mleka • 15 dag cukru • 5 jajek • 20 dag miękkiego masła • 15 dag rodzynek • 10 dag kandyzowanej skórki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.