Reklama
  • Czwartek, 16 lutego 2017 (08:00)

    Blok czekoladowy

Składniki na 20 porcj: • 40 dag herbatników • 20 dag orzechów włoskich • 10 dag rodzynek • 20 dag masła • 10 dag cukru • 3 łyżki naturalnego kakao • 100 ml mleka

1. Herbatniki i orzechy włoskie pokrusz na dość drobne kawałki.

Reklama

2. W niedużym garnku zagotuj mleko i wymieszaj z cukrem, kakao oraz masłem. Poczekaj, aż wszystkie składniki się dobrze rozpuszczą.

3. Zalej masą herbatniki z orzechami i rodzynkami.

4. Wyłóż ją na dno brytfanki pokrytej folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

5. Pokrój blok na kawałki.

Czas: 40 min. 1 porcja = 150 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 12 sztuk: ● 190 g cukru pudru ● 270 g mąki ● 2 łyżki przyprawy do piernika ● łyżka kakao ● jajo ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 60 ml oleju ● 180 ml mleka ● 6 łyżeczek dżemu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.