Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Blok czekoladowy

Składniki na 20 porcj: • 40 dag herbatników • 20 dag orzechów włoskich • 10 dag rodzynek • 20 dag masła • 10 dag cukru • 3 łyżki naturalnego kakao • 100 ml mleka

1. Herbatniki i orzechy włoskie pokrusz na dość drobne kawałki.

Reklama

2. W niedużym garnku zagotuj mleko i wymieszaj z cukrem, kakao oraz masłem. Poczekaj, aż wszystkie składniki się dobrze rozpuszczą.

3. Zalej masą herbatniki z orzechami i rodzynkami.

4. Wyłóż ją na dno brytfanki pokrytej folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

5. Pokrój blok na kawałki.

Czas: 40 min. 1 porcja = 150 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 430 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 200 ml letniego mleka, 75 g roztopionego masła, 50 g cukru, 1 jajko. Ponadto: po 100 g moreli, orzechów włoskich i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.