Reklama
  • Poniedziałek, 19 grudnia 2011 (12:25)

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2011 (14:29)

    Nieskomplikowane w wykonaniu, fantazyjnie udekorowane.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2011 (12:09)

    Nie proponuję czegoś bardzo odważnego. Jestem zbyt zdezorganizowana i brak mi zręczności, by sugerować robienie domków z piernika.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 9 grudnia 2011 (13:02)

    Jej cząstki pasują do serów, mięs i dekorują menu a skórka pachnie świętami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 9 grudnia 2011 (11:26)

    Kuche pierniczki w kształcie choinek i gwiazdek najlepiej zrobić nawet kilkanaście dni przez świętami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 listopada 2010 (10:29)

    W czasie świąt można do woli eksperymentować z wystrojem wnętrza, choinką i prezentami, trudno jednak nie zgodzić się z tym, że dwanaście bożonarodzeniowych potraw to najbardziej tradycyjny punkt wigilijnego programu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 25 listopada 2010 (15:00)

    Robiąc świąteczne zakupy, ulegamy złudzeniu, że czekają nas zupełnie wyjątkowe posiłki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 listopada 2009 (11:20)

    Grzyby zalać 1/2 l wody, odstawić na noc, następnego dnia ugotować. Kapustę posiekać, zalać przecedzonym wywarem z grzybów, dodać przyprawy (bez jałowca) i skórkę z cytryny. Gotować 30 minut na małym ogniu. Cebulę posiekać, usmażyć na oleju. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przyprawić, smażyć jeszcze przez chwilę. Kapustę zdjąć z ognia, wyjąć listki laurowe. Dodać grzyby z cebulą, wymieszać, przyprawić jałowcem, solą i pieprzem. Odparować na małym ogniu, przestudzić. Wymieszać z pokrojonymi or

    Czytaj więcej Komentarzy:0