Reklama
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (10:05)

    Składniki: indyk 4-5 kg ●50 dag susz. śliwek ●50 dag jabłek ●szklanka tartej bułki ●cytryna ●sól, pieprz, cukier, cynamon ●masło do brytfanny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (10:05)

    Składniki: szynka wieprzowa ok. 1,5 kg (lub większa, ok. 3-4 kg, do peklowania) ●2 cebule ●2 jabłka ●4 z. czosnku ●sok jabłkowy ●10 z. jałowca ●1/2 łyżeczki kminu ●3 liście laur. ●pieprz, sól ●olej; ew. do peklowania: sól, saletra, gorczyca, ziele ang., liście laur.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (10:05)

    Składniki: 40 dag polędwiczki wieprzowej ●olej roślinny ●sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka; nadzienie: ●10 dag suszonych śliwek ●łyżeczka winiaku ●powidła śliwkowe ●12 dag sera owczego ●natka pietruszki do dekoracji dania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (10:05)

    Składniki: 80 dag piersi indyka ●olej ●2 jabłka ●300 ml bulionu drobiowego ●pieprz, sól, czosnek ●tymianek susz. i świeży ●1/2 łyżki startego imbiru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (10:05)

    Składniki: kurczak ok. 1,5 kg ●3 cytryny ●8 z. czosnku ●masło ●sól, rozmaryn, estragon, tymianek ●1/2 kg małych ziemniaków ●kieliszek białego wytraw. wina ●olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 grudnia 2012 (14:31)

    To wytrawne ciasto może być dodatkiem do barszczu lub samodzielnym daniem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 grudnia 2012 (13:11)

    Nieco pracochłonne, ale warte zachodu ciasto.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 grudnia 2012 (12:50)

    Ten wilgotny piernik z pewnością przypadnie do gustu gościom.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 grudnia 2012 (14:55)

    Pieczeń o wyjątkowym smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2011 (13:56)

    Mini pierożki z grzybami są tradycyjnym daniem wigilijnym, podawanym zwykle do barszczu. Ale to nie jedyny sposób na te małe pyszności.

    Czytaj więcej Komentarzy:0