Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Składniki na 10 sztuk: Na ciasto: 300 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru pudru, 150 g zimnego masła lub margaryny, 1 żółtko, 3 łyżki zimnej wody. Na nadzienie: po 40 g suszonych moreli, rodzynek, żurawiny, 40 ml soku jabłkowego, 20 g miękkiego masła, po szczypcie mielonego imbiru i cynamonu. Ponadto: 1 białko, cukier kryształ.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Składniki na ok. 30 sztuk: Na ciasteczka: 270 g mąki pszennej, 100 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich, 80 g cukru pudru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 200 g miękkiego masła lub margaryny. Ponadto: 250 g cukru pudru, 1 białko, ½ łyżeczki soku z cytryny, migdały , pistacje, orzechy laskowe, kandyzowane wiśnie oraz ananasy, suszone morele.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (14:00)

    Składniki: 50 dag śmietany kremówki, 6 dag masła, 5 dag miodu, 30 dag gorzkiej czekolady, 10 dag cukru, 5 jajek, 11 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 dag kakao, 2 łyżki oleju, 15 dag konfitury wiśniowej, posiekana czekolada do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (14:00)

    Składniki: 1 opakowanie śledzi ze znakiem MSC w oleju (0,5 kg), 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, pół łyżeczki cukru, pół pęczka posiekanego koperku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki na 20 porcji: • 1,5 szklanki mąki • 2 łyżki cukru • 3 łyżki wody • 2 łyżeczki sody • jajko • 2 łyżki miodu • 3 łyżeczki przyprawy do piernika • 40 g margaryny • łyżka śmietany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki na 20 porcj: • 40 dag herbatników • 20 dag orzechów włoskich • 10 dag rodzynek • 20 dag masła • 10 dag cukru • 3 łyżki naturalnego kakao • 100 ml mleka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki na 8 porcji: • 70 dag mlecznej czekolady  • opakowanie słonych precelków • drażetki czekoladowe w kolorze białym, czerwonym i brązowym • patyczki do lizaków lub lodów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki na 4 porcje: • 60 dag mąki pszennej • kostka masła • 20 dag cukru • 7 łyżek płynnego miodu • opakowanie przyprawy do piernika; lukier: • szklanka cukru pudru • białko jajka • sok z cytryny; dekoracja: • czekoladowe drażetki • świąteczne landrynki • laski cynamonu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Składniki na 10 sztuk: Ciasteczka: 20 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru • 2 żółtka • 10 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku • szczypta soli. Dekoracja: szklanka cukru pudru • 2 łyżki ciepłej wody • barwne drażetki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (13:00)

    Ciasto: 500 g mąki pszennej, 150 g cukru, 3/5 kostki do pieczenia (150 g), 1/2 szklanki mleka, 2 duże jajka, 20 g drożdży, szczypta soli. Dodatkowo: 400 g gotowej masy makowej, 1 jajko, 1 białko cukier puder do oprószenia, kandyzowane wisienki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0