Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg mielonego mięsa (mieszanego), 1 duża marchewka, 2 duże cebule, sól, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, 2 kajzerki, 2 jajka, śmietana, keczup, szczypta gałki muszkatołowej, mielona wędzona papryka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki: 80 dag ziemniaków, 20 dag dyni hokkaido, 20 dag fasolki szparagowej, 1 czerwona cebula, oliwa, 4 łyżki oleju dyniowego, ocet jabłkowy, 1 łyżeczka cukru, pieprz, 15 dag mieszanych sałat z rukolą, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg udźca wołowego, zioła, 1 cebula, ząbek czosnku, 3 marchewki, 1 łodyga selera naciowego, 2 liście laurowe, żurawina, 8 ziaren pieprzu, 2-3 gałązki rozmarynu , 750 ml wytrawnego czerwonego wina, 10 dag boczku, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 1/2 kg mięsa wieprzowego, 1/2 kg surowego boczku, 2 marchewki, 1/2 selera, 30 dag wątróbki wieprzowej, 2 cebule, olej, 1 bułka, sól, mleko, pieprz, 2 jajka, garść żurawiny, masło, bułka tarta do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 kurczak (1,2 kg), sól, po 3 gałązki rozmarynu, majeranku i natki, pieprz , 5 łyżek masła, 1 łyżka mąki, 6 łyżek wytrawnego białego wina, 1 opakowanie mrożonych warzyw.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki na 14-16 porcji: 1 szkl. mąki pszen., 1 szkl. cukru, 3/4 szkl. maku, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; krem: 400 ml śmietany kremówki, 50 dag serka waniliowego, 3 dag żelatyny; poncz: 1/3 szkl. ciepłej wody, aromat waniliowy, sok z 1/2 cytryny; lukier: 1 łyżeczka maku, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki serka mascarpone, 1 łyżka wrzątku; dodatkowo: 1 blat biszkoptowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki na 14-16 porcji: 25 dag mąki pszennej, 13 dag masła, 12 dag cukru, 2 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia qkilka kropli esencji waniliowej; masa makowa: 20 dag zmielonego suchego maku, 20 dag cukru, 30 dag jabłek, 4 jajka q4 łyżki kaszy manny, 10 dag masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; polewa: 1/2 szkl. cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny lub pomarańczy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki na 10 porcji: 55 dag mąki orkiszowej typ 750, 3 łyżki cukru trzcinowego, 5 dag drożdży, 20 dag kwaśnej śmietany , 25 dag masła, 3 żółtka, sól, 1 jajko do posmarowania; masa: 40 dag masy makowej , 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, szczypta suchych drożdży, po 1 łyżce masła i miodu; kruszonka: 10 dag mąki, 5 dag masła, 3-4 łyżki cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki na 14-16 porcji: 25 dag mąki pszennej, 20 dag cukru pudru, 25 dag masła lub margaryny, 3 jajka, 10 dag suchego maku, skórka otarta z 4 pomarańczy, sok wyciśnięty z 2 pomarańczy, 1 łyżka kakao, 1 szkl. konfitury pomarańczowej, 3-4 łyżki orzechów, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia qszczypta soli qkandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji; lukier: 6 łyżek serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki na 12-14 porcji: 50 dag mąki krupczatki, 10 dag drobnego cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 4 żółtka, 25 dag masła, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli; masa: 1 puszka gotowej masy makowej (ok. 80 dag), 2 łyżki bułki tartej, 4 białka, 1 łyżeczka esencji cytrynowej, 2 łyżki miodu; lukier: 20 dag cukru pudru, 5-6 łyżek soku cytrynowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0